Дан општине Сокобања - Влада Јапана донирала ЈKП "Напредак" камион


Влада Јапана донирала је Јавном предузећу "Напредак" из Сокобање камион ауто-смећар. Возило за сакупљање смећа, чија је вредност приближно 58.000 ЕУР, предузећу "Напредак" предао је амбасадор Јапана у Србији Тошио Цунозаки.
Он је навео да ова донација представља подршку унапређењу еколошких услуга у тој локалној самоуправи, и подсетио на то да је заштита животне средине једна од главних области којима Влада Јапана посвећује пажњу у Србији.

Јапан ће наставити да подржава развој услуга и унапређење стања у том сектору, најавио је он и изразио уверење да ће ова донација допринети побољшању животног окружења у овом региону и подизању свести људи о значају заштите животне средине.
Цунозаки је истакао да ће Јапан, упркос тешкој ситуацији у тој земљи која је погођена разарајућим земљотресом и цунамијем, наставити економску сарадњу са Србијом, укључујући и помоћ локалним заједницама и институцијама.

Државни секретар Министарства животне средине, рударства и просторног планирања Владимир Јовановић је том приликом оценио да ће ова донација Сокобањи допринети повећању ефикасности локалног јавног комуналног предузећа, као и бољој заштити животне средине у тој општини.

Председник општине Сокобања Димитрије Лукић подсетио је на то да ово није прва донација Владе Јапана тој општини, којој је та земља до сада донирала и медицинску опрему.
Након примопредаје возила, представницима Владе Јапана и Министарству животне средине, рударства и просторног планирања на свечаној седници Скупштине општине Сокобања уручене су плакете те општине.
Ресорном министарству плакета је уручена за подршку кроз пројекат програма помоћи грађевинској индустрији у условима економске кризе, у оквиру којег ће у Сокобањи бити реализован највећи грађевински пројекат у последњих неколико деценија – комплекс затворених базена вредан 133 милиона динара.


Извор: еКапија
Фото: ОУ Сокобања


 

ddd