За већу запосленост младих људи - USAID потписао Меморандум о разумевању са 13 општина Србије


Програм Америчке агенције за међународни развој (USAID) за јачање економске сигурности 29. новембра је у Крушевцу потписао Меморандум о разумевању са 13 градова и општина у Србији, чиме је започео сарадњу са локалним самоуправама у стварању услова за брже запошљавање младих.

Меморандум је потписан са представницима општина Алексинац, Александровац, Блаце, Бор, Брус, Ћуприја, Књажевац, Куршумлија, Неготин, Пирот, Рековац, Сокобања и град Крушевац.

Меморандум је у име општине Сокобања потписао председник општине Димитрије Лукић.

Директорка канцеларије за економски развој USAID-а у Србији, Сузан Кутор, оценила је да запошљавање младих у Србији, као и свуда у свету "велики изазов који отежава све већа конкуренција и нестабилно економско окружење".

- Тај изазов је нарочито велики у Србији где се 40 одсто популације младих, а у појединим срединама и до 70 одсто, суочава са проблемом незапослености. Данас чинимо корак у преузимању одговорности и стварању услова и подршке младима да на што бољи начин креирају своју будућност - казала је она.

Куторова је изразила задовољствио сарадњом са канцеларијама за младе и Министарством омладине и спорта Србије у реализацији програма у оквиру кога су предвиђене и додатне обуке за координаторе канцеларија за младе, директан рад са младим предузетницима и помоћ локалним заједницама у имплементацији акционих планова за омладинско предузетништво.
ddd