Наступ општине Сокобања на 3.Сајму локалних самоуправа


 

Трећи сајам локалне самоуправе одржан је у Хали 5 Београдског сајма, а заједнички су га организовали Министарство за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу, град Београд и Стална конференција градова и општина. Тродневни сајам отворио је председник Републике Србије Борис Тадић.

Председник Тадић  је упозорио да ће  услед новог таласа кризе улога државних институција и председника општина и градова бити од посебне важности како би се привукле нове инвестиције. 


- Потребно је у овом тренутку учинити све да део инвестиција, које ће морати да се изместе из постојећих градова и земаља, буду привучене у Србију. Моја сугестија вама је да својим пословима не приступате методологијом зашто нешто не може, већ да дефинишете како нешто може да се уради. Неке општине су показале завидну вештину да привуку инвеститоре, брзим издавањем дозвола, оспособљавајући своје службенике да буду борци против корупције и део принципијелног државног система који је добронамеран према инвеститорима - истакао је Тадић.Сајам је окупио представнике више од 100 општина и градова из Републике Србије и Републике Српске.Запажен наступ на сајму остварили су и представници Одељења за привреду и локални економски развој општине Сокобања. Овом приликом је представљен и нови промотивни материјал под слоганом „Сокобања-здраво место за здраве инвестиције“ са посебним нагласком на пројекат сокобањског Аква парка који је изазвао велико интересовање посетилаца Сајма. Штанд општине Сокобања током Сајма посетио је и председник Републике Србије Борис Тадић.Посебну атракцију штанда општине Сокобања представљао је мултимедијални презентациони уређај најновије генерације – интерактивна „Смарт“ табла осетљива на додир дијагонале 2 м.Овај уређај, набављен средствима пројекта општине Сокобања „Healthy place for healthy investments“ у оквиру Програма „Exchange 3“ који финансира ЕУ, по први пут је презентован на оваквој манифестацији и изазвао је велико интересовање излагача и посетилаца Сајма.
 

ddd