Општина Сокобања приступила Програму цертификације општина са повољним пословним окружењем


У току 2011. године, уз донаторску подршку Фонда за отворено друштво – Србија, НАЛЕД (Национална алијанса за локални економски развој) је у сарадњи са РАРИС-ом кренуо са реализацијом Програма цертификације општина са повољним пословним окружењем на подручју источне Србије. Пет општина из источне Србије, које су показале велико интересовање и спремност за учешће у наведеном програму, приступиле су званично

Програму цертификације потписивањем Споразума о сарадњи. Споразум о сарадњи на реализацији пројекта „Цертификација општина са повољним пословним окружењем на подручју источне Србије“ у општини Неготин, потписали су председници општина Неготин, Кладово, Књажевац, Сокобања, заменик председника општине Бољевац, извршна директорка НАЛЕД-а и директор РАРИС-а.
Овим документом општине Бољевац, Кладово, Књажевац, Неготин и Сокобања током следећих годину дана, а уз активну подршку НАЛЕД-а и РАРИС-а, спроводиће кораке дефинисане Програмом цертификације и потрудити се да испуне све критеријуме и услове који су довољни за стицање цертификата општине са повољним пословним окружењем.
Програм сертификације има за циљ да побољша сарадњу свих оних актера који су укључени у процес привлачења и реализације страних инвестиција као и да промовише стандарде који стварају повољну пословну климу. Овај програм ће омогућити општинама да кроз сертификат потврде потенцијалним инвеститорима да обезбеђују конкурентно пословно окружење које погодује развоју постојећих предузећа и привлачи нове домаће и стране инвеститоре.
ddd