Посета представника града Копра општини СокобањаУ периоду од 9. до 12. августа 2011. године, у оквиру пројекта општине Сокобања „Здраво место за здраве инвестиције“ који финансира ЕУ преко Програма „Exchange 3“, општину Сокобања посетили су представници општине Копар (Република Словенија). 

 У оквиру ове радне посете,  госпођа Јана Тоља, саветник градоначелника града Копра за инвестиције и међународне односе и госпођа Ивана Штркаљ, менаџер интернационалних пројеката,  одржале су бројне састанке и презентacije везане за привлачење инвестиција у туризму као и за фукнционисање локалних самоуправа у земљама ЕУ .
 
Такође, представници општине Копар су током свог боравка у Сокобањи упознати са туристичким садржајима и потенцијалима општине Сокобања (посета Специјалној болници „Сокобања“ и Организацији за туризам, културу и спорт). У оквиру овог пројекта потписан и је Меморандум о сарадњи који за циљ има размену искуства и примера добре праксе као и подизање капацитета општине Сокобања за привлачење инвестиција у туризму.
ddd