Расписани локални избори за 6. мај

Славица Ђукић Дејановић расписала локалне изборе за 6. мај. Одлука о расписивању избора објављена је 13. марта у "Службеном гласнику".

Рокови за изборне радње почињу да теку од дана ступања на снагу тих одлука, односно њиховим објављивањем у "Службеном гласнику".

Закон прописује да избори за одборнике морају да буду спроведени најкасније 30 дана пре истека мандата актуелним одборницима. Од расписивања до дана одржавања избора не може протећи мање од 45 дана, ни више од 60 дана.

Председница Скупштине расписала је накнадно локалне изборе у још четири општине у Србији, саопштено је из Кабинета Славице Ђукић Дејановић. Те општине су Врњачка Бања, Књажевац, Пријепоље и Рума.

"На основу Закона о локалној самоуправи стекли су се услови да председница Скупштине Србије Славица Ђукић Дејановић распише локалне изборе у још четири општине: Врњачка Бања, Књажевац, Пријепоље и Рума, за 6. мај 2012. године, на дан када се одржавају и остали локални избори", наведено је у саопштењу.

Председница парламента позвала је грађане да на изборе изађу у великом броју како би допринели "да се у нашим срединама изабере таква локална самоуправа која ће се најбоље старати о интересима свих суграђана".

"Посебно ме радује што ће после ових избора, по први пут, међу одборницима у сазивима свих локалних самоуправа, трећина бити одборнице, жене", истакла је председница Скупштине.

Извор: Тањуг

Грађани општине Сокобања имаће прилику да на званичном сајту општине добију све информације везане за изборни процес: од саопштења ОИК Сокобања  до првих и финалних резултата избора. Страница посвећена изборима 2012 налази се на следећем линку.  
ddd