Сарадња града Београда и општине Сокобања


Градоначелник Београда Драган Ђилас и председник општине Сокобања Димитрије Лукић потписали су уговор о сарадњи, којим ће главни град помоћи изградњу спортских терена и дечјег игралишта у тој општини.

Средствима у висини од 2,5 милиона динара биће изграђена спортска игралишта у Реснику и Шарбановцу. Састанку је присуствовао и Дејан Николић, народни посланик у претходном сазиву Скупштине Републике Србије. 


Ђилас је подсетио да је Београд пре две и по године почео са реализацијом пројекта помоћи мање развијеним општинама у Србији, по коме је приоритет добило више од 30 општина, преноси Беоинфо.

"У протеклом периоду издвојили смо више од 100 милиона динара. Новац се пре свега улагао у пројекте који имају везе са децом, као што су вртићи, школе и игралишта, али и здравствене установе и инфраструктура", рекао је Ђилас.Председник општине Сокобања Димитрије Лукић захвалио је граду Београду и градоначелнику Ђиласу што су показали разумевање и издвојили средства за потребе те општине.

Он је додао да ће захваљујући тим средствима од 2,5 милиона динара бити урађени спортски терени у селу Шарвановац и дечје игралиште у селу Ресник, која се налазе на територији општине Сокобања.

– Много више од донираних средстава, овај пројекат за нас има подстицајан значај. На овај начин демантујемо ону опасну тезу, коју су поједини пласирали у предизборној кампањи, да Београд својим убрзаним развојем угрожава остали део Србије. Показало се и у овом случају да јак и стабилан Београд са собом може да повуче и мање средине и унапреди њихов развој – истакао је Лукић.

Овим уговором договорена је и будућа сарадња српске престонице и познатог лечилишта, који ће, према речима потписника, омогућити бржи развој, а живот грађана Сокобање учинити квалитетнијим.

Извор: БЕОИНФО
ddd