Свечани завршетак радова на Аква парку у Сокобањи

Аквапарк са три базена отворен је у Сокобањи. Спортски комплекс који може да прими две хиљаде купача, требало би да, од наредне године, побољша туристичку понуду бање.

Завршени су радови на изградњи аквапарка у Сокобањи, у који је уложено 133 милиона динара из програма подршке грађевинској индустрији. Министар за животну средину, рударство и просторно планирање Оливер Дулић, заједно са народним послаником Дејаном Николићем и председником општине Сокобања Димитријем Лукићем, обишао је ново купалиште.


Комплекс садржи полуолимпијски базен са спортском опремом, купалиште за одрасле и децу, базен са три тобогана и управну зграда са пратећим садржајима и простире се на 1,6 хектара. Спортски комплекс може да прими две хиљаде купача.


Дулић је рекао да се у оквиру програма помоћи грађевинској индустрији реализује 245 грађевинских пројеката истичући да је пројекат изградње аквапарка у Сокобањи завршен захваљујући спремности локалне самоуправе да заврши посао на време.


"Овим пројектом туристичка понуда Сокобање биће побољшана, а велики број пројеката у оквиру програма за помоћ грађевинској индустрији су управо такви, направљени у складу са потребама локалних самоуправа", истакао је министар.


Дулић је рекао да је аквапарк изграђен од новца грађана и позвао је све у Србији да посете то купалиште следеће године.


"Ових дана се у Србији завршава велики број грађевинских пројеката чиме постављамо стандард да пројекти који се започну морају бити и завршени", рекао је министар додајући да се радови завршавају на време због стриктне контроле коју спроводи министарство.

Дулић је рекао да је аквапарк у Сокобањи пример брзо издате грађевинске дозволе и додао да "сви извођачи морају да буду исплаћени за свој рад".

Председник општине Сокобања Димитрије Лукић је изјавио да су аквапарк грађани Сокобање чекали више од деценије и да се нада да ће због њега бити повећан број туриста.


"Администрација је у рекордном року издала све потребне грађевинске дозовле , а реализација не би била могућа без помоћи Владе Србије", рекао је Лукић.


Радови на изградњи аквапарка су почели 4. априла и то је најзначајнији инфраструктурни пројекат у овој општини у последњих 30 година.

Извор: РТС
Фото: ФОТОВИН Сокобања


 

ddd