Свечано отворена нова зграда Предшколске установе "Буцко" у Сокобањи

 


Државни секретар Министарства економије задужен за НИП Милан Ђокић и председник општине Сокобања Димитрије Лукић, свечано су данас отворили нови објекат Предшколске установе „Буцко“ у Сокобањи.

Свечаности су поред сокобањских малишана и њихових родитеља, присуствовали и представници локалне самоуправе, медија и образовних институција у Сокобањи. Након пресецања врпце изведен је и пригодан програм у коме су су учешћа узели најмлађи корисници Предшколске установе „Буцко“.


Пројекат општине Сокобања „Доградња Буцко у Сокобањи“ започет је ове године и део је Програма НИП-а „Вртићи за будућност Србије“. Пројекат подразумева доградњу вртића површине 470м2 за 3 васпитне групе припремног предшколског програма, којима ће бити обухваћено преко 70 малишана.

Вредност радова је преко 19 милиона динара, а средства су обезбеђена из Националног инвестиционог плана у висини од 12 милиона, док је локална самоуправа општине Сокобања суфинансирала пројекат са 7 милиона динара.

“Ово је изузетно значајан дан за Општину Сокобања и ПУ “Буцко”, јер се овим даном Општина Сокобања сврстава у ред локалних самоуправа које достижу један стандард који сада није уобичајен у Србији”, рекао је Димитрије Лукић, председник Општине Сокобања.

“Задовољство је видети да неколико месеци након иницијалних разговора са предстваницима локалне самоуправе о томе колико је неопходно изградити нови Вртић у Сокобањи данас присуствујемо почетку рада вртића”, изјавио је Милан Ђокић, државни секретар у Према Ђокићевим речима сарадња општине Сокобања и НИП-а се наставља. Већ од данас почињу преговори са преседником општине о пројектима који ће се реализовати у наредној години.
Након свечаности, представници НИП-а и локалне самоуправе општине Сокобања обишли су радове на изградњи нове спортске сале у Сокобањи.


ddd