Сокобања ове године из државне касе добила 250 милиона динара

У интервју који објављује данашње издање дневног листа "Политика" у оквиру репортаже о Сокобањи под називом  "Дођеш матор, одеш млад", председник општине Сокобања Димитрија Лукића изјавио је  да се у Сокобању ове године из државне касе слило 250 милиона динара.
- За малу општину која има нешто мање од 17.000 становника и њен мали овогодишњи буџет од 270 милиона динара то је значајна помоћ. - наводи се репортажи коју потписује новинар Стојан Тодоровић.


"За председника сокобањске општине Димитрија Лукића све што се догађало ове године је веома значајно за туризам, јер он чини више од трећине друштвеног производа. Сокобања је добила забавни аквапарк, спортску халу, дечји вртић, више десетина километара уређених локалних путева. Гради се и велнес центар са лековитом водом у три базена. Тако ће се, каже Лукић, већ идуће године проширити туристичка понуда. Поред здравственог, бујају и омладински, спортски и конгресни туризам. У овогодишњој туристичкој сезони било је 16 одсто више гостију него минуле године. У томе је Сокобања у мртвој трци с Врњачком Бањом. Благотворни гас радон у лековитој води Сокобање освежава и лечи уморна и болесна плућа. То највише привлачи. И патина традиције, и хвалоспеви познатих који су овде налазили лека и уметничку инспирацију."

Комплетан текст можете наћи на интернет странама "Политике" на адреси
http://www.politika.rs/rubrike/Srbija/Dodjes-mator-odes-mlad.sr.html
ddd