17.10.2011 – Свечаност поводом завршетка радова на Аква парку у Сокобањи

Пре тачно годину дана, 14.10.2010. године, Влада Републике Србије је усвојила пројекат изградње Аква парка у Сокобањи. Средства за реализацију овог пројекта су обезбеђена као помоћ грађевинској индустрији.
 
Годину дана од добијања прве информације, а 6 месеци након почетка радова Аква парк је завршен.
 
После много година ово је један од првих пројеката у Сокобањи на коме су радови приведени крају у години у којој је почела изгрдања, а Сокобања је први пут добила отворене базене који поред велике финансијске вредности имају велики значај у економском смислу и у смислу обезбеђења бољег квалитета живота свох мештана Сокобање и квалитетнији одмор свим туристима.
Завршетак радова ће званично прогласити министар Оливер Дулић, који је и најавио почетак радова у присуству председника општине Димитрија Лукића и Народног посланика Дејана Николића и грађана Сокобање.
 
Председник општине и народни посланик позивају све грађане да у понедељак 17.10.2011. године од 14:30 часова дођу, обиђу Аква парк, погледају на фотографијама ток радова од самог почетка и заједно са нама поделе радост због успешно завршеног посла
 
Технички подаци о пројекту:
 
Назив пројекта - Комплекс спортских базена
 
  • Инвеститори: Министарство зивотне средине, рударства и просторног планирања РС, Фонд за развој РС и Општина Сокобања
  • Уговорена вредност радова 133.340.000,00 динара
  • Пројектант и надзор - Дирекција за урбанизам и изградњу-Сокобања
  • Садржај комплекса - Полуолимпијски базен са спортском опремом, купалиште за одрасле и децу (базен за рекреацију и забаву), Базен са 3 тобогана и Управна зграда са пратећим садржајима, укупна површина копмплекса 1,6 ха
  • Извођачи радова - ЗТР ГАС ОИЛ из Сокобање, ГРАДИ-ТЕЛ ДОО Из Шарбановца-Бор, ИНГЕЛ из Књажевца, ЗОНА-ДИС ДОО из Куршумлије и ВК Компани ДОО из Сокобање.
  • Радови почели - 4. априла 2011.
  • Завршетак радова - 1. октобар 2011.
ddd