Комплекс спортских базена "Подина" почео са радом


У Сокобањи је 21. јуна, у склопу обележавања 175. година туризма и Дана општине, почео са радом Комплекс отворених базена „Подина“ – Аква парк Сокобања.

Куповином првих месечних карата, председник општине Сокобања Димитрије Лукић и Народни посланик Дејан Николић званично су отворили Аква парк Сокобања за посетиоце. Поводом свечаности, улаз је био бесплатан за све госте и мештане општине Сокобања.

ЦЕНОВНИК УЛАЗНИЦА АКВАПАРК "ПОДИНА" У СОКОБАЊИ


У свом обраћању присутнима, представници општинског руководства изразили су велико задовољство због отварања објекта који ће својим атрактивним садржајима значајно допунити туристичку понуду општине Сокобања.


У поподневном делу програма одржано је Општинско такмичење у пливању и синхроно пливање у извођењу чланова пливачког клуба Ниш. Вечерњи програм је обележио концерт групе „Амадеус“.


Комплекс садржи полуолимпијски базен са спортском опремом, купалиште за одрасле и децу, базен са три тобогана и управну зграда са пратећим садржајима и простире се на 1,6 хектара. Укупна површина водених садржаја износи 1380 м2.


Изградња Комплекса завршена је октобра 2011. године заједничким напорима локалне самоуправе и Министарства за животну средину, рударство и просторно планирање РС кроз Програм помоћи грађевинској индустрији. Укупна вредност радова износила је  133.340.000,00 динара.
ddd