Свечано отворен објекат нове спортске сале у Сокобањи


Државни секретар у Министарству економије и регионалног развоја, задужен за НИП, Милан Ђокић и  Димитрије Лукић, председник општине Сокобања, свечано су данас отворили објекат спортске сале у Сокобањи. 

Бројни житељи Сокобање имали су прилику да у новосаграђеном објекту уживају у богатом спортском програму у коме су учествовала локална карате, одбојкашка и кошаркашка спортска удружења.

Изградња овог објекта почела је октобра 2007. године. Због недостатка финансијских средстава, радови на оибјекту су прекинути 2009. Године.  Заједничким напорима Канцеларије за локални економски развој општине Сокобања и представника НИП-а, средства су обезбеђена у току 2011. године. Укупна вредност радова је преко 94 милиона динара, од чега је НИП обезбедио 57 милиона динара, док је локална самоуправа суфинаснсирала пројекат са 37 милиона динара.

Нову спортску салу површине 1318м2 користиће 1960 ученика основне и средње школе за наставу физичког васпитања и спортске секције, али и спортски клубови за тренинге и организовање такмичења. Изградњом ове сале створени су услови који ће допринети афирмацији школског спорта, али и бољој туристичкој понуди Сокобање.

Пројекат се реализује у оквиру Програма НИП-а „Градимо заједно“. У сарадњи са Европском инвестиционом банком и локалним самоуправама НИП улаже преко 1,5 милијарде динара у изградњу 18 школских спортских сала и спортских терена у 16 градова и општина, као подстицај школском спорту и развоју нјамлађих грађана Србије. Програмом се гради преко 58 000 м2 простора за више од 40 000 деце школског узраста.
ddd