Бесплатан превоз за све на територији Општине Сокобања и у наредних пет година

 

 

ttt

Политика локалне самоуправе у Сокобањи је, поред улагања у туризам, унапређење пољопривредне производње и побољшање услова живота на селу кроз низ мера и акција. Једна од њих је организовање бесплатног превоза за све мештане околних села на локалу. Са овом мером кренуло се још 2017. године путем Јавне набавке и за те намене, из буџета општине годишње је издвајано нешто мање од 17 милиона динара. Од маја ове године бесплатан превоз организован је путем јавно-приватног партнерства (концесија). Уговор је закључен на пет година.

‒ У сокобањским селима највише је старачких домаћинстава са пензионерима који су, у највећој мери, корисници најнижих пензија и за ову социјалну категорију уштеда на превозу много значи у ситуацијама када имају потребу да посете лекара, заврше неке послове у општинским институцијама или обаве куповину.Ова мера утиче и на кућни буџет оних који су у радном односу и путују сваки дан у Сокобању на посао. Коришћењем услуге бесплатног превоза смањују се трошкови и на неки начин се остварује уштеда ‒ каже Исидор Крстић председник Општине Сокобања.

Општина Сокобања је до скоро била једина општина на чијој територији је бесплатан превоз за све путнике, а приметно је да у последње време пример ове добре сокобањске праксе преузимају и друге општине.

Вест можете прочитати кликом на линк:

http://sokobanjapress.com/besplatan-prevoz-za-sve-na-teritoriji-opstine-sokobanja-i-u-narednih-pet-godina/

ddd