Проглашени најбољи спортисти и спортски радници за 2019. годину

Церемонија проглашења најбољих спортиста и спортских радника и додела признања у организацији Спортског савеза општине Сокобања одржана је у петак у малој сали Оштине Сокобања.

За најбољу спортисткињу Сокобање у 2019.години проглашена је Миа Милисављевић (Тениски клуб „Лапчевићˮ) која је у току прошле године одиграла више од 30 турнира у земљи и иностранству и на сваком такмичењу на коме је наступала била је у самом врху. У категорији испод 12 година, четири пута јебила првакиња турнира, трипута је заузела друго место а једном треће. На Спортским играма младих одржаним у Београду освојила је треће место и једина донела медаљу у Сокобању. Такмичарску сезону завршила је на петом месту и од ове сезоне прелази у категорију до 14 година. 

 За најбољег спортисту проглашен је Александар Милојковић, члан Планинарског клуба „Озренˮ, који је 15.фебруара прошле године, успоном на Аконкагву(6.962 мнв.) остварио изузетан успех у планинарској дисциплини високогорства. Током освајања највишег врха Јужне Америке, Милојковић је прешао 45 километара и савладао висинску разлику у успону од 4.080 метара и тиме стекао услове за именовање спортисте националног значаја од стране Планинарског савеза Србије. Захваљујући њему, сокобањска застава се завијорила на крову неколико континената: Африке, Европе и Јужне Америке. 

Вест можете прочитати кликом на линк:  

https://sokobanjapress.com/proglaseni-najbolji-sportisti-i-sportski-radnici-za-2019-godinu/  

ddd